31 Ocak 2016 Pazar

Kemal'in Defteri - Öneri (Tahakküm) Manifestosu


Amerika Başkanı Abraham Washington’un dünyaya sunduğu 10 maddelik Önerge şöyleydi.


Dünya Markası ABD’den

Öneri(Tahakküm) Manifestosu



Karar.1: Oscar ödüllerinin tamamının bu sene Leonardo Di Caprio’ya verilmesine karar verildi.
Gerekçe: Yıllardır adaylıklarla yetinip ödülü alamadan evine boynu bükük dönen, Ülkemizin gururu olan Leonardo Di Caprio’ya bu sene iade-i itibar yapılmak istenmesinden.  
 
Karar.2: Yasa dışı işler yapıp Meksika’ya kaçmak isteyen vatandaşlarımıza, hafifletilmiş mahkûmiyet paketleri hazırlanacak.

Karar.3: Maddeye ek olarak İyi hal durumunda ülkesinde kalmasına teşvik için, (tıbbi amaçlı olması kaydıyla) Marihuanaları devlet tarafından temin edilecek.
Gerekçe(Madde 2 ve 3’e) : Güney sınırı süzgece dönen aziz vatanımıza ve istihdam sorunları had safhaya varan narkotik sanayine katkı içün.   

Karar.4: Yasanın yürürlüğe giriş tarihinden sonra, stoklarımızda yaşanan kıtlıktan ötürü, demokrasi ihracatı bir sonraki emre kadar durdurulacak.
Gerekçe: Özellikle Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleriyle yapılan yoğun alışverişler neticesinde, bize kadar kaldığından.  

Karar.5: Yine yasanın yürürlüğe giriş tarihinden sonra, tayt üzerine don diyen tüm süper çatlaklar rehabilitasyon merkezlerinde tedavi altına alınacak.
Gerekçe: Özellikle New York ve Washington eyaletleri civarlarında, kamu düzenini, toplum huzurunu bozmaları ve saykodelik paranoyak arkadaşları ile vatandaşların malına, mülküne zarar vermelerinden ötürü.  

Karar.6: Amerikan futbolu takımları kapatılıp, futbol takımları altyapılarına destek verilecek.
Gerekçe: Evrensel normlardan uzak, barbar bir spor olan Amerikan Futbolu yerine, Entelektüel ve yüksek zümre sporu futbolun tercih edilmesine.

Karar.7: Popüler kültürün intifası ve muazzam sayılabilecek mahiyette sanatsal teraküm neticesine müteakip,  muasır milletler seviyesini bilahare aşıp, fezaya eren the Best vatanımızın, en önemli malumat kaynağı olan televizyonlarımızın yayınlarını daha da mutena hale getirebilmek mefkûresiyle, daha yaygın olarak dest-i izdivaç izlencelerine yer verilmesine kanaat getirilmiştir.
Gerekçe: Popüler kültürün faydası ve akıl almaz sanatsal birikim sonucu inanılmaz gelişen ülkemizin televizyon yayınlarının daha kaliteli hale getirilmesi amacıyla evlendirme programlarının daha çok yayınlanması.

Karar.8: ‘Beyaz Ev’ yıkılıp yerine ‘Ak Saray’ inşa edilecek. Bahçesine külliye inşa edilip, bir de dolmuş hattı eklenecektir.
Karar.9: 8. Maddeye ek olarak, tüm masraflar, devletin sırtına yüklenip, başkanın tüm rahatı ve konforu sağlanacak.
Gerekçe(8. ve 9. Madde): Bir ülke, başkanı sarayında huzurla ikamet edebiliyorsa, vatandır. Gerisi teferruattır.

Karar.10: Ve son olarak yine bu önergenin kabul tarihinin ardından, İngilizcesi tüm yayınevlerinde basılıp, dağıtılacak olan Oğuzcuğum Atayın eserlerinin tüm evlerde bulunması ve okunması zorunlu hale getirildi. 

Abd'den dünyaya sevgilerle,
Öptüm...
Özgür Ülkenin Başkanı: Abraham Washington